Yeni Döneme Merhaba

2019 -2020 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE BAŞLADIK

Akasya Koleji olarak eğitim ordusu ve onun neferlerinin ders zilinin çaldığı 9 Eylül Pazartesi günü yeni bir ders yılına sevinç ve heyecanla başladık.

Açılış törenimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk büyükleri, aziz şehitlerimiz, ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşuna; ardından İstiklal Marşı’mızı söylenmesi ile başladı. Okul müdürümüzün konuşmasının ardından ilkokul öğrencilerimizin okudukları şiir ve ortaokuldan bir öğrencimizin Atatürk’ün eğitimle ilgili anılarından oluşan konuşması ile devam eden törenimizde geçen yıl mezun olan öğrencilerimizin yerleştikleri lise ve üniversitelerden birkaç tanesi dinleyicilerimiz ile paylaşıldı. Okulumuzdan 2019 yılında birincilikle mezun olan öğrencimiz Şevval Bayram’ın yaptığı konuşma ile açılış programımız sona erdi.

Çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu da şüphesiz ki eğitimden geçmekte olduğunun farkındalığıyla ve yaşamın her döneminde eğitim ve öğretime gereksinim olduğunun bilinciyle yeni sezona başladık. Bu kutsal görevi sürdüren, bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlerimiz de çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına çalışmaktadır. Eğitimin ve eğitim yuvası olan okullarımızın kutsallığı, öğrencilerimize tüm eğitim kadromuz ve değerli velilerimiz sayesinde benimsetilmektedir. Akasya ailesi olarak 2019 - 2020 Eğitim - Öğretim Yılının tüm eğitim dünyasına başarılar getirmesi umuduyla iyi bir ders yılı geçirmenizi dileriz.

19 Ekim 2019