Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında işbirliğiyle yürütülen “Beyaz Bayrak” ile “Beslenme Dostu Okullar” programı sertifika ve ödül töreni Akasya Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mucip Kına’nın katılımıyla 10.02.2020 Pazartesi günü okulumuz konferans salonunda gerçekleşen törende Fatih ilçesinde yer alan okullardan 50 tanesinin idarecileri ve bazı öğretmenleri hazır bulundu.
Misafirlerimiz için hazırladığımız kokteylin ardından tören, salonun acil durum çıkış ve önlemleriyle ilgili bir “Acil Durum Sunumu”, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu Sayın Süreyya Benli gerçekleştirdi.
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Büro Yöneticisi, İSGKİMDER Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul İş Güvenliği Derneği Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Cihangir Tuğsavul, açılış konuşmasında “Beyaz Bayrak” ile “Beslenme Dostu Okullar” projelerinin önemini anlattı.
Okul Müdürümüz Salih Kılıçaslan, okulumuzun sağlık ve beslenme konusundaki hassas tutumlarından bahsettikten sonra okulumuzun bu programa ev sahibi olmaktan duyduğu kıvancı dile getirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına, konuşmasında bu projelerin önemine, ilçemizdeki okulların bu konudaki istikrarına ve bu önemli adımları daha da ileriye götürmeye yönelik planlarına yer verdi.
H. Yelda Dabağcılar, “Beyaz Bayrak Nedir” adlı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Ayfer Terzi “Beslenme Dostu Nedir” adlı sunumuyla, Dilek Hülya Köse “2018-2019 Ders Yılında Neler Yaptık” adlı sunumuyla projenin detaylarını anlattılar. Bu bilgilendirme sunumlarının ardından ödül ve sertifika törenine geçildi.
Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul belgelerine hak kazanan okul yöneticileri ödüllerini Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına’dan aldılar. 2018-2019 İlçe Sağlık Müdürlüğü Teşekkür Töreni belgelerini Sayın İSG Büro Şube Müdürü Hüseyin Cihangir Tuğsavul, sahiplerine verdi. 2018-2019 İlçe MEM Plaket Töreni gerçekleşti.
Akasya Koleji adına, törende emeği geçen, sunumlarıyla bizi bilgilendiren konuk öğretmenlere; Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Büro Şube Müdürüne ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına’ya plaketleri takdim edildi.

20 Subat 2020